Vizitează-ne la Clinică
Str. Caracal, nr.3, Cluj Napoca
Contactează-ne
+40 753 679 840
Detalii francizare
contact@explore-med.ro
Orar Clinică
L - V: 07:00 - 20:00

Posturologia

Posturologia este știința medicală dedicată studiului posturii organismului uman.

Posturologia este o ramură a Medicinii Clinice, dezvoltată și utilizată în țările moderne, implementată ulterior și în România. Preocuparea aceste discipline este să permită observarea detaliată a posturii umane pentru a identifica principalele cauze care au provocat deviații sau simptome osteo-articulare. Specialiștii posturologi analizează toate aceste deviații în cele mai mici detalii, căutând mereu soluții terapeutice eficiente care acționează asupra simptomelor (dureri de spate, genunchi sau picioare) și permit reechilibrarea corpulu

Ce este analiza posturală?

Adoptarea unei posturi incorecte poate genera simptome precum dureri de spate, gât, ceafă, cap, umeri, coate, picioare, genunchi etc. De multe ori, cu toate că persoana în cauză are un stil de viață activ și este sportivă, aceste dureri nu sunt combătute prin mișcare.

Însă, este demonstrat faptul că peste 70% din durerile menționate mai sus nu au drept cauză inițială devieri ale coloanei verterbale. De multe ori, cauza este adoptarea unei posturi incorecte, manifestată prin poziția corpului statică sau în mers dar și prin modul în care punem presiune pe talpă atunci când mergem.

De aceea, aici intervine analiza posturală. Aceasta este un test de posturologie computerizat care constă în studierea posturii corpului în poziție statică și dinamică și identificarea principalelor deviații.

Informațiile obținute în urma acestei analize posturale pot permite specialiștilor să propună o serie de soluții de readucere la normalitate a deviațiilor posturale și asimetriilor corporale.

De aceea, posturologia a demonstrat că durerile lombare, cervicale, ale genunchilor sau picioarelor pot fi ameliorate cu ajutorul unui tratament terapeutic neintruziv, destinat corectării poziției tălpii picioarelor.

Acest sistem de protecție terapeutic care poate fi ușor acceptat de organism și poate readuce la normal transmiterea de informații nervoase provenite de la talpa piciorului se numește: susținător plantar personalizat.

În urma testului de posturologie, pe baza informațiilor obținute, se generează cu ajutorul computerului susținătorii plantari personalizați, aceștia fiind unici pentru fiecare pacient.

 

Software-ul POSTUROTEST are implicații în trei ramuri esențiale ale posturologiei::
  1 Baropodometrie: analiza presiunilor plantare
  2 Stabilometrie: examenul echilibrului corporal
  3 Analiza posturală cu ajutorul imaginilori

.